Opgericht op 6 januari 2009.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

Hans Luesink

H. LuesinkSinds juni 2008 was Hans Luesink de dirigent van het Venloos Gemengd Koor. Na het totstandkomen van de fusie van het Venloos Gemengd Koor met de Gemengde Zangvereniging Zanglust is Hans Luesink de dirigent geworden van het nieuw opgerichte koor, het Venloos Gemengd Koor Zanglust.
Hans Luesink werd op 29 juni 1949 geboren in Kerkrade. Hij studeerde piano en zang bij Rien Rats en Eric Hermans en behaalde zijn diploma koordirectie aan het Maastrichts Conservatorium. Sinds 1975 is Hans verbonden als docent en lid van het management team van het Eijkhagencollege te Landgraaf, waar hij verantwoordelijk is voor de internationale betrekkingen. Hij gaf met succes een proefrepetitie, beoordeeld door Ed Spanjaard om met het LSO als begeleidingsorkest te kunnen werken in voorkomende gevallen. Hij werkte o.a. samen met de basbariton John Bröcheler, de tenor Hubert Delamboye en de sopraan Angelina Ruzzafante.

Hans Luesink was meer dan 25 jaar dirigent van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius en behaalde met dit koor vele successen. Na zijn afscheidsconcert van St. Pancratius in september 2007 werd hij aldaar benoemd tot ere-dirigent. Hij was tot 2009 tevens dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph. Ook met dit koor behaalde hij veel successen, zoals een eerste prijs met lof der jury tijdens een concours in Heythuizen in 1989. Op uitnodiging en naar aanleiding van eerdere successen met St. Pancratius ging Hans met dit koor naar de Algarve en gaf daar in 1999 een drietal concerten, gevolgd door drie concerten in Lissabon. Naast het ere-dirigentschap van St. Pancratius ontving Hans de Cultuurprijs van de Gemeente Landgraaf en werd hij in 2007 koninklijk onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau voor de vele verdiensten en inspanningen voor de internationale samenwerking in onderwijs en cultuur. Hans Luesink is ook dirigent van het Mannenkoor St. Caecilia in Sweykuizen.