Opgericht op 6 januari 2009.
Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

Hans Luesink

H. LuesinkSinds juni 2008 was Hans Luesink de dirigent van het Venloos Gemengd Koor. Na het totstandkomen van de fusie van het Venloos Gemengd Koor met de Gemengde Zangvereniging Zanglust is Hans Luesink de dirigent geworden van het nieuw opgerichte koor, het Venloos Gemengd Koor Zanglust.
Hans Luesink werd op 29 juni 1949 geboren in Kerkrade. Hij studeerde piano en zang bij Rien Rats en Eric Hermans en behaalde zijn diploma koordirectie aan het Maastrichts Conservatorium. Sinds 1975 is Hans verbonden als docent en lid van het management team van het Eijkhagencollege te Landgraaf, waar hij verantwoordelijk is voor de internationale betrekkingen. Hij gaf met succes een proefrepetitie, beoordeeld door Ed Spanjaard om met het LSO als begeleidingsorkest te kunnen werken in voorkomende gevallen. Hij werkte o.a. samen met de basbariton John Bröcheler, de tenor Hubert Delamboye en de sopraan Angelina Ruzzafante.

Hans Luesink was meer dan 25 jaar dirigent van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius en behaalde met dit koor vele successen. Na zijn afscheidsconcert van St. Pancratius in september 2007 werd hij aldaar benoemd tot ere-dirigent. Hij was tot 2009 tevens dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph. Ook met dit koor behaalde hij veel successen, zoals een eerste prijs met lof der jury tijdens een concours in Heythuizen in 1989. Op uitnodiging en naar aanleiding van eerdere successen met St. Pancratius ging Hans met dit koor naar de Algarve en gaf daar in 1999 een drietal concerten, gevolgd door drie concerten in Lissabon. Naast het ere-dirigentschap van St. Pancratius ontving Hans de Cultuurprijs van de Gemeente Landgraaf en werd hij in 2007 koninklijk onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau voor de vele verdiensten en inspanningen voor de internationale samenwerking in onderwijs en cultuur. Hans Luesink is ook dirigent van het Mannenkoor St. Caecilia in Sweykuizen.


Mariëlle Frijns

FrijnsDe Kerkraadse Mariëlle Frijns koos op twaalfjarige leeftijd ervoor haar liefde voor de piano verder centraal te stellen in haar leven. Op dat moment kwam zijonder de hoede van de conservatorium-pedagoog Jo Dusseldorp. Haar eerste jaren als student aan het Maastrichtse Conservatorium studeerde ze bij de pianiste Tilly Keessen. Deze fase sloot Mariëlle af met haar diploma voor Docerend Musicus. Aansluitend vervolgde zij haar opleiding bij de Poolse pianopedagoge Barbara Grajewska en behaalde haar diploma voor Uitvoerend Musicus “met onderscheiding”. Dankzij de toekenning van een studiebeurs van het Dorrie Stoop Fonds kon zij haar studie vervolgen bij de concertpianist Levente Kende in Antwerpen. Haar hart lag inmiddels bij de Kamermuziek en Liedbegeleiding en met deze specialisatie sloot zij dan ook haar conservatoriumopleiding eveneens “met onderscheiding” af.

Verder volgde Mariëlle masterclasses bij nationaal en internationaal bekende pianisten als Rudolf Janssen, Peter Donohoe, Semjon Skigin, Tan Crone en bij het pianoduo Volker en Hans-Peter Stenzel. 
Mariëlle Frijns concerteert graag samen met solisten, waaronder Kelly God, Angelina Ruzzafante, Carla Maffioletti en Antonia van der Beesen. Vocale en instrumentale solisten weten de weg naar Mariëlle als pianorepetitor en coach ook te vinden bij het instuderen van en het voorbereiden op liedrecitals, opera’s, instrumentale uitvoeringen en concerten. Als pianocoach heeft zij een pianolespraktijk en geeft zij met veel plezier les aan zowel kinderen alsook volwassenen. Steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen speelt zij regelmatig in diverse kamermuziekensembles en is zij als vaste pianiste /repetitor verbonden aan meerdere koren. Zij geeft concerten in binnen- en buitenland en verleende haar medewerking aan diverse CD-opnames.